PROIECTUL ”ÎNFIINÈšAREA CENTRULUI DE PREGÄ‚TIRE PENTRU SALVATORI MONTANI ÎN JUDEÈšUL BIHOR BENEFICIIND DE EXPERIENÈšA ELVEÈšIANÄ‚ DIN ST. GALLEN”
 
 
Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
 
 
Beneficiar și parteneri
 
Beneficiar: Consiliul Județean Bihor
Partener 1: Cancelaria Statală St. Gallen Elveția
Partener 2: Spitalul din Grabs Elveția
Partener 3: Asociația Salvatorilor Montani Bihor
OBIECTIVUL GENERAL
 
Consolidarea pe termen lung capacităților și structurilor din județul Bihor, în scopul de a oferi servicii mai bune de salvare montana pentru comunitate și pentru turiști, beneficiind de cunoștințele și expertiza elvețiană.
 
OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI SUNT
 
• Consolidarea calității parteneriatului între instituțiile elvețiene și românești și creșterea nivelului de cooperare între rețelele locale și internaționale.
• Facilitarea accesului voluntarilor de salvare montana la informațiile teoretice - prin elaborarea Codului de conduită pentru aspiranții la profesia de salvator montan.
• Adaptarea modului de realizare a asistenței salvamont, prin asigurarea unui centru cu dotare tehnică corespunzătoare, prin schimburi de experienț, ateliere de lucru, formarea și dezvoltarea abilităților de salvatori.
 
 

PROGRAMUL DE COOPERARE ELVEÅ¢IANO-ROMÂN