Cum sa furi 45000 euro si sa nu patesti nimic

 

Se intampla prin anul 2014 si Servicul Judetean Salvamont Salvaspeo Bihor era coordonat de Asociatia Salvatorilor Montani Bihor, care avea ca si sefi  un presedinte si un vicepresedinte.  Intre anii 2011 si 2013 vicepresedintele delapideaza undeva la 45000 euro (rotunjit) prin diverse metode, ani in care presedintele nu a bagat de seama ca lipsesc bani, pentru ca era ocupat cu alte treburi.

Situatia escaladeaza cand cei de la Consiliul Judetean Bihor, care finanteaza Servicul Judetean Salvamont Salvaspeo Bihor,  vor sa vina intrun control financiar, iar vicepresedintele marturiseste tot. Cum nu se doreste ca acest incident sa iasa in presa, se gasesc repede solutii pentru a acoperi gaura si anume, vicepresedintele isi vinde apartamentul si returneaza cam jumatate din bani, este trecut la jumate de norma, retrogradat ca si dispecer, iar cu banii din salariul lui pe 6-7 ani se acopera cealalta jumatate din prejudiciu.

Evident ca toata contabilitatea primara, care era in sarcina fostului  vicepresedinte, a fost un haos intre 2011 si 2013. Dupa cateva luni in care fostul vicepresedinte reface contabilitatea, se depun balantele si bilanturile aferente, pentru ca ele nu au fost depuse in anii respectivi.

Si uite cum trec zece ani si in tot acest timp nu au cazut capete, nu au fost dosare penale de delapidare,  respectiv neglijenta in serviciu, nu tu cazier, nici macar contracte de munca desfacute. Bine-i si asa… 

Oricum prejudiciul a fost recuperat.

In continuare tot acel presedinte conduce Serviciul Judetean Salvamont Salvaspeo Bihor ca si cum nimic nu s-a intamplat, ba chiar si-a consolidat  functia si tine de ea ca si capusa de caine. Macar daca ar conduce bine acel serviciu, dar vai de steaua lui de salvamont!

Alooooooo, Consiliul Judetean Bihor !?!?!?!?!?!?!?!                                            Bolojane, dormi????????

Cum poate sa ramana cineva intro functie de conducere dupa ce sub nasul lui s-au furat zeci de mii de euro?

Rusine!