PROIECTUL ”ÎNFIINÈšAREA CENTRULUI DE PREGÄ‚TIRE PENTRU SALVATORI MONTANI ÎN JUDEÈšUL BIHOR BENEFICIIND DE EXPERIENÈšA ELVEÈšIANÄ‚ DIN ST. GALLEN”
 
 
Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
 
 
Beneficiar și parteneri
 
Beneficiar: Consiliul Județean Bihor
Partener 1: Cancelaria Statală St. Gallen Elveția
Partener 2: Spitalul din Grabs Elveția
Partener 3: Asociația Salvatorilor Montani Bihor
OBIECTIVUL GENERAL
 
Consolidarea pe termen lung capacităților È™i structurilor din judeÈ›ul Bihor, în scopul de a oferi servicii mai bune de salvare montana pentru comunitate È™i pentru turiÈ™ti, beneficiind de cunoÈ™tinÈ›ele È™i expertiza elveÈ›iană.
 
OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI SUNT
 
• Consolidarea calității parteneriatului între instituÈ›iile elveÈ›iene È™i româneÈ™ti È™i creÈ™terea nivelului de cooperare între reÈ›elele locale È™i internaÈ›ionale.
• Facilitarea accesului voluntarilor de salvare montana la informaÈ›iile teoretice - prin elaborarea Codului de conduită pentru aspiranÈ›ii la profesia de salvator montan.
• Adaptarea modului de realizare a asistenÈ›ei salvamont, prin asigurarea unui centru cu dotare tehnică corespunzătoare, prin schimburi de experiență, ateliere de lucru, formarea È™i dezvoltarea abilităților de salvatori.
 
 

PROGRAMUL DE COOPERARE ELVEÅ¢IANO-ROMÂN